Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Μια ιστορία για τα Βαλκάνια» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας




       Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και την Anemon Productions, παρουσιάζει την έκθεση «A Balkan Tale/ Μια βαλκανική ιστορία» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας.



Πρόκειται για μία έκθεση που δίνει αφορμές για δημόσιο διάλογο αναφορικά με την κοινή ιστορία των Βαλκανίων ενώ, ταυτοχρόνως, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Παρουσιάζει πενήντα σημαντικά μνημεία που χτίστηκαν κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια - λουτρά, υδραγωγεία, εκκλησίες, τζαμιά, γέφυρες, πτωχοκομεία, σπίτια, επαύλεις - όπως τα απαθανάτισαν, μέσω του φακού τους, πέντε διακεκριμένοι φωτογράφοι από την Αθήνα, το Βελιγράδι, τα Σκόπια, τα Τίρανα και το Πρίζρεν.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης παρακινούν τον επισκέπτη να κοιτάξει πέρα από εθνικά σύνορα διερευνώντας την ιστορία των Βαλκανίων στο σύνολό της. Σε αυτό βοηθούν τα συνοδευτικά κείμενα, που πληροφορούν σχετικά με την κατασκευή, τη χρήση και την ιστορία των μνημείων καθώς και το ντοκιμαντέρ «Ξεχασμένα Βαλκάνια», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ανδρέα Αποστολίδη, το οποίο βασίζεται στις πρώτες φωτογραφίες και ταινίες των λαών της περιοχής και προβάλλεται στη διάρκεια της έκθεσης.
Η έκθεση «A Balkan Tale/ Μια βαλκανική ιστορία» θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 12:30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2014.
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ- Γιάννη,
220 07 Δημητσάνα
Τηλ.: 27950 31630 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου