Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Την 1η Μαρτίου η «Γιορτή Τσιγαρίδας» στη Χώρα Γορτυνίας!



Το Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Χώρας Γορτυνίας ενημερώνει και προσκαλεί στην προκαθορισμένη, τα τελευταία χρόνια, γιορτή της Τσιγαρίδας, η οποία θα διεξαχθεί ...
τη 1 Μαρτίου 2014, στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας και ώρα 8.30 μ.μ. Φαγητό, ποτό και χορός ελεύθερος.
«Θεσμός που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και καθιερώθηκε προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ τσιγαρίδες με άφθονο κρασί και ακολουθεί γλέντι μέχρι πρωΐας. Πραγματοποιείται το Σάββατο στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Επίσης υπάρχει συμμετοχή των κατοίκων στην αποκριάτικη παρέλαση του έως τώρα Δήμου Τροπαίων.
Και μην ξεχνάμε τις «μπούλες» άτομα ντυμένα με πρόχειρα ρούχα, αλλά πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που τριγυρνούν στο χωριό και τρυπώνουν μέσα στα σπίτια πειράζοντας τους κατοίκους, χωρίς να μιλάνε - για ευνόητους λόγους - αφήνοντας τη φαντασία του κόσμου να οργιάζει για το ποιος είναι κρυμμένος πίσω από τις μάσκες» αναφέρει το ιστολόγιο choragortynias.blogspot.gr.
Η Χώρα είναι ένα μικρό χωριό της Γορτυνίας που ανήκει στη δημοτική ενότητα Τροπαίων και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Λάδωνα. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου