Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Αγαλιωτών μετά απο την πραγματοποίηση της πίτας.


ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ                                Αθήνα, 11/04/2011
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΛΙΩΤΩΝ                                                   Αρ.Πρ. 125
ΣΟΛΩΜΟΥ 5- Τ.Κ. 135 62 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΤΗΛ. 210 2610430  210 2630422

                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος Αγαλιωτών ευχαριστεί τα μέλη και τους πατριώτες που παρευρέθησαν  στην Αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 10:30 π.μ. για την κοπή της πίτας, τη Γενική Συνέλευση και τις Aρχαιρεσίες.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους φίλους του Συλλόγου  που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε μια κατάμεστη αίθουσα, κ.κ. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα, βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ,  Παπαηλιού Γιώργο, πολιτευτή Αρκαδίας,  Αλβενιώτη Κώστα, Δημοτικό Σύμβουλο Γορτυνίας,  Δαμόπουλο Αντώνη, ταμία του Γεωργακοπούλειου Ιδρύματος, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Γεωργακόπουλου Δημήτρη, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. 
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο κ. Γιαννακόπουλος Χρήστος, ο οποίος αφού ευχήθηκε για το νέο έτος και ευχαρίστησε όλους όσους ήταν παρόντες, διάβασε την έκθεση της Εξ/κης Επιτροπής απ’ όπου προέκυψαν τα έσοδα, τα έξοδα και το υπόλοιπο της προηγούμενης χρονιάς. Ολοκληρώνοντας, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο Τάκη Τσίτουρα σε απολογισμό του έργου του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγαλιωτών καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την προσέλευση τους και ιδιαίτερα τη νεολαία που έδωσε πνεύμα ανανέωσης και συνέχισης στο σύλλογο, τέλος ευχήθηκε για το 2011 υγεία και ευημερία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στήριξη και την αγάπη των πατριωτών στο σύλλογο, αντλώντας δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει το έργο του. Τόνισε ότι πλέον το έργο του συλλόγου είναι πολύ δύσκολο λόγω των μεγάλων Δήμων. Ενός λεπτού σιγής τηρήθηκε στη μνήμη του τέως προέδρου και ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου Αγαλιωτών Αλέξη Γιαννακόπουλου που έφυγε από κοντά μας πρόωρα, μόλις  πριν από ένα χρόνο.
Στη συνέχεια, ευχαρίστησε ιδιαίτερα:
Ø      Τον Γιαννατσή Χρήστο για την παραχώρηση τμήματος του οικοπέδου του για την επέκταση της πλατείας.
Ø      Τον Δήμο Ηραίας που ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας και ευχόμαστε την ίδια καλή συνέχεια και στους επόμενους.
Ø      Τον Τάκη Τσίτουρα του Παναγιώτη για την ιστοσελίδα του χωριού μας και για τη δημιουργική προπαγάνδα που κάνει στη νεολαία μέσα από αυτήν.
Αμέσως μετά, παρουσίασε το έργο  του συλλόγου τη χρονιά που μας πέρασε:
v     Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας και ο μαντρότοιχος.
v     Με εισήγηση, προτροπή και συνεχείς διαβουλεύσεις του συλλόγου Αγαλιωτών, ο Δήμος προχώρησε στο χτίσιμο της μάντρας του Πασαντώνη, στην πλακόστρωση του πεζοδρομίου του πάνω χωριού, καθώς επίσης στην τσιμεντόστρωση και επέκταση της μάντρας της πλατείας στην εκκλησία. Τέλος ο Δήμος μας δώρισε δύο παγκάκια.
Τα έργα και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι οι εξείς:
·        Διαμόρφωση και πλακόστρωση του σχολείου.
·        Βάψιμο στις κούνιες.
·        Να τοποθετηθούν παγκάκια στην κεντρική πλατεία, στην πλατεία της εκκλησίας και στο εικονοστάσι.
·        Πετρόστρωση της πλατείας της εκκλησίας.
·        Να λειτουργήσει ακόμα πιο ενεργά απ’ όλους μας η ιστοσελίδα του χωριού μας.
Έπ’ ευκαιρίας, απευθυνόμαστε στα μέλη, στους φίλους του Συλλόγου και τους πατριώτες από τους οποίους ζητάμε να προσφέρουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Αγαλιωτών που ιδρύθηκε το 1955. Ο Σύλλογος με την αμέριστη βοήθεια της Νομαρχίας Αρκαδίας, την οποία ευχαριστεί για άλλη μια φορά, κατάφερε να σώσει το σχολείο από την κατάρρευση και να το αναδιαμορφώσει. Πλέον χρειάζεται η όποια βοήθειά σας για την αποπεράτωση και τον εξοπλισμό του έργου, αφού σκοπός του Συλλόγου είναι το Σχολείο να λειτουργήσει σαν πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο.
Ο Τάκης Τσίτουρας του Παναγιώτη ετών 13, ιδρυτής της ιστοσελίδας του χωριού μας www.agaloarkadias.blogspot.com, στο σύντομο λόγο που απηύθυνε ζήτησε τη στήριξη των παρευρισκόμενων και μη και κυρίως των νέων του χωριού μας για να δημοσιεύονται τα νέα όλων μας μέσω του ιστότοπου. Τόνισε ότι χρειάζεται να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία. Όλα τα μέλη αλλά κυρίως οι νέοι μπορούν να ενημερώνονται και να ενημερώνουν την ιστοσελίδα, ακόμα και να διαφημίζονται χωρίς χρέωση. Υπάρχει ήδη επικοινωνία με το σύλλογο Γορτύνιων του Σικάγο. Μας χωρίζει η απόσταση, μας ενώνει η ίδια αγάπη για το χωριό μας και τους ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή τους.
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες και σε συμβούλιο της 30ης Μαρτίου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Τσίτουρα Τάκη, Αντιπρόεδρο τον Παναγιωτακόπουλο Νίκο, Γραμματέα την Λίτσα Κωνσταντίνα, Ταμία την Παναγιώταρη Σταυρούλα,  Κοσμήτορες τους Γιαννακόπουλο Χρήστο και Γιαννατσή Χρήστο, Μέλη τους Λίτσα Θεόδωρο και Παϊκόπουλο Λάμπη.
Στη συνέχεια, κόπηκε η  πίτα προσφορά του Γιώργου και Σπύρου Κανελλόπουλου. Τα αναψυκτικά και οι καφέδες ήταν προσφορά του Χρήστου Τσίτουρα. Το φλουρί κέρδισε ο Γιώργος Τσίτουρας και πήρε ένα δέντρο ελιάς τριών ετών, προσφορά του Γιώργου και Σπύρου Κανελλόπουλου τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.             
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολλές ευχές και υποσχέσεις για σύντομο αντάμωμα στο χωριό!!!!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγαλιωτών συγχαίρει:
1)      Tη Θεοδώρα Νικολοπούλου, κόρη του Νίκου Νικολόπουλου και Δέσποινας Τσίτουρα από Αγάλω για την αποφοίτησή της από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της εύχεται καλή σταδιοδρομία.
2)      Τον Γιάννη Γιαννακόπουλο του Χρήστου που αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυνομίας και υπηρετεί στην Τροχαία Αθηνών.
3)      Τη Μαρία Καζά, κόρη του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Τσίτουρα, για την απόκτηση της δευτερότοκης κόρης της και της εύχεται να της ζήσει.

                                                                                                          Το Δ.Σ. Αγαλιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου