Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δελτιο τύπου - Κοπή πίτας 2014






Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε φέτος η κοπή πίτας του συλλόγου Αγαλιωτών σε εναν πρωτότυπο χώρο με μεγάλη απήχηση συμπατριωτών μας. Ευχαριστούμε πολύ μας δίνεται δύναμη να συνεχίσουμε...

Περισσότερες φωτογραφίες από την κοπή της πίτας στην καρτέλα "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ".

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου.



ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ                                Αθήνα, 14/03/2014
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΛΙΩΤΩΝ                                                  Αρ.Πρ. 137
ΣΟΛΩΜΟΥ 5- Τ.Κ. 135 62 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΤΗΛ. 210 2610430  210 2630422

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έναν πρωτότυπο χώρο τέχνης και πολιτισμού επέλεξε ο Σύλλογος Αγαλιωτών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πρόκειται για το εργαστήρι κεραμικής των πατριωτών μας Βασίλη και Φρόσω Γκούμα-Παναγιωτακοπούλου, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωσή μας καθώς το Σάββατο το απόγευμα στις 22 Φεβρουαρίου η προσέλευση των συγχωριανών και φίλων μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία!! Κατέφτασαν στη φετινή μας εκδήλωση Αγαλιώτες όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από το χωριό, την Τρίπολη, το Ναύπλιο και το Λουτράκι. Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία πάρα πολλών νέων ατόμων που έδωσαν πνοή και ελπίδα στην όλη διοργάνωση, αλλά και η παρουσία ηλικιωμένων ανθρώπων που η επιθυμία τους να παρευρίσκονται τους έκανε να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Κώστας Καλύβας, ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα μας από τα πρώτα βήματα του Συλλόγου, η εκδότρια της εφημερίδας ¨Γορτυνία¨ Πέννυ Καλύβα, η οποία βράβευσε τον Τάκη Π. Τσίτουρα για την 3η θέση που έλαβε στο διαγωνισμό φωτογραφίας , καθώς επίσης ο αγαπητός φίλος και πρόεδρος του Γεωργακοπούλειου Πνευματικού Ιδρύματος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο χωριό μας. Τις ευχές τους έστειλαν η πρόεδρος Ριζοσπηλιάς Γιάννα Σκουμπούρη-Ηλιοπούλου καθώς και η παγκοσμίως καταξιωμένη διαιτητής στο άθλημα του tae kwon do Μαρία Μερκούρη από Αγάλω, οι οποίες για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Μέσα σε αυτή τη ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γιαννακόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε για το νέο έτος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, συνεχάρη τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων: 
1.Αδαμαντία Γ. Κανελλοπούλου  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών  
2. Θεοδώρα-Αγάθη Χρ. Τσίτουρα στο Τμήμα Διαχείρισης και Διάδοσης του Πολιτισμού μας στο Πανεπιστήμιο Πατρών 
3. Θεοδώρα Π. Τσίτουρα, Δημόσιο ΙΕΚ  Αθηνών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

αλλα και τον Τάκη Π. Τσίτουρα για το βραβείο που απέσπασε στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε η εφημερίδα ¨Γορτυνία¨. Στη συνέχεια, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. στις οικογένειες των θανόντων πατριωτών μας τη χρονιά που μας πέρασε και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι δεν επιλέχθηκε τυχαία η ημέρα κοπής της πίτας του Συλλόγου μας, καθώς  πριν από 4 χρόνια την ίδια μέρα απεβίωσε ο Αλέξης Γιαννακόπουλος, πρωτεργάτης της ίδρυσης του Συλλόγου και πρόεδρος του επί πολλά έτη. Γνωρίζοντας λοιπόν την μεγάλη αγάπη που έτρεφε για το χωριό και όλα όσα έκανε γι αυτό, ο Σύλλογος του αφιέρωσε τη συγκέντρωσή του.

Στη συνέχεια, κυκλοφόρησαν λαχνοί που έγιναν ανάρπαστοι, ενώ συγκινητική ήταν η προσφορά πολλών και καλών δώρων των πατριωτών και φίλων αυτών:

1) Ελένη Παναγιωτακοπούλου, ένα δοχείο γιαούρτι 
2) Θανάσης Τσίτουρας, ένα αρνί και μία γκλίτσα 
3) Ασημίνα Λίτσα και Διαμάντω Κανελοπούλου, 4 δίσκοι με δίπλες 
4) Πηνελόπη Τσιπόκα, 4 πακέτα με ρίγανη 
5) Κώστας Γιαννακόπουλος, μια γυναικεία τσάντα και ένα χαρτοφύλακα για λάπτοπ samsonite 
6) Κωνσταντίνα Β. Λίτσα, ένα λογοτεχνικό βιβλίο 
7) Μαρία Τσίτουρα- Καζά, μια διανυκτέρευση με πρωινό για δύο άτομα στον ξενώνα Καζά στη Δημητσάνα 
8) Γιάννης Γεωργακόπουλος, ένα τραπέζι για τέσσερα άτομα στα Λαδοφάναρα στο Ράφτη 
9) Μαρία Βασιλοπούλου από Ράφτη, ένα τραπέζι για δύο άτομα στην πιτσαρία ¨Με μεράκι¨ στη Δημητσάνα 
10) Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ένα ρολόι 
11) Βούλα Σπύρου- Στεργιοπούλου, μια ασημένια εικόνα 
12) Βασίλης και Φρόσω Γκούμα, ένα πήλινο ρεβυθοτσούκαλο 
13) Γιάννης Τσίτουρας, ένα αντρικό πουλόβερ και  μια αντρική ζακέτα 
14) Χρήστος Τσίτουρας,  ένα ανδρικό πουκάμισο και μια ζώνη 
15)Τάκης Κανελλόπουλος, έναν τενεκέ λάδι 
16) Νίκη Καμπάνταη, ένα γυναικείο πουκάμισο.

Αμέσως μετά κόπηκε και μοιράστηκε η πίτα της οποίας το φλουρί κέρδισε η Θεοδώρα Χρ. Τσίτουρα. Το δώρο που συνόδευε το φλουρί ήταν ένα δέντρο ελιάς. Και η πίτα και η ελιά ήταν όπως κάθε χρόνο προσφορά του Γιώργου Κανελλόπουλου. Στη συνέχεια, τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν σε όλους καφέ, μεζέδες και άλλα εδέσματα με προσωπικά έξοδα. Τονίζουμε ότι το ταμείο του Συλλόγου δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά ούτε στο ελάχιστο. Στην προσπάθειά μας αυτή συνέβαλαν ο Σπύρος Κανελλόπουλος προσφέροντας κεμπάπ και πατάτες, ο Γιώργος Τσίτουρας εμφιαλωμένα νερά, ο Χρήστος Τσίτουρας κρεατικά και ποτά, οι Νίκος και Δέσποινα Νικολοπούλου τις πίτες και τα τυριά.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά από καρδιάς όλους για τα δώρα και τις προσφορές στο Σύλλογο μας και εύχεται σε όλους υγεία και καλή αντάμωση το Πάσχα στο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου