Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οικολογικη καταστροφή στη λίμνη του Λάδωνα



 Η Λίμνη Λάδωνα είναι τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Λάδωνα. Βρίσκεται στον νομό Αρκαδίας και αποτελεί τμήμα της λεκάνης απορροής του Αλφειού, παραπόταμος του οποίου είναι ο Λάδωνας , 55 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό μας...

Για εγκληματική αδιαφορία καταγγέλλει ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Γούργαρης, το Δήμο Γορτυνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά στην οικολογική -όπως λέει- καταστροφή που συντελείται τα τελευταία 4 - 5 χρόνια στη λίμνη του Λάδωνα, με αποτέλεσμα τη μαζική θανάτωση των ψαριών.



Φέτος το πρόβλημα έχει ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα, με του υπευθύνους της ΔΕΗ να μαζεύουν τα εκατομμύρια ψόφια ψάρια που κείτονταν στην επιφάνεια της λίμνης, λίγο πριν γίνει ο αγιασμός τη μέρα των Θεοφανείων στο φράγμα, ώστε να μην τα δει ο κόσμος, σύμφωνα με τον Β. Γούργαρη.
Τους λόγους που γίνεται αυτό κανείς δεν τους γνωρίζει αλλά σύμφωνα με υποθέσεις που κάνει ο ίδιος είναι αποτέλεσμα των υπολειμμάτων από τα τυροκομεία που τα ρίχνουν στη λίμνη σε μεγάλες ποσότητες, ένα πρόβλημα που δεν είναι καινούριο για την περιοχή μας. Μάλιστα εξηγεί αναλυτικά αυτή την εκδοχή.
Όπως υποστήριξε αυτή τη στιγμή επιστημονικοί φορείς θα πρέπει να πάνε στη λίμνη και να πάρουν δείγμα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις και αναλύσεις, αλλά δεν υπάρχει βούληση παρά μόνο ΔΕΗ και λοιποί παράγοντες αποκρύβουν το ζήτημα... Το μόνο που έχει γίνει από πλευράς της ΔΕΗ είναι κάποιες ατελέσφορες διαδικασίες, είπε χαρακτηριστικά.
Το θέμα θα συζητηθεί και στο επόμενο Περιφερειακό συμβούλιο.



 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου